2012. március 11., vasárnap

Mandulás Ananászos túrókrémtorta





Ízletes, könnyű ananászos túrókrémtorta, mégis enyhén ropogós a mandula és az almadarabok miatt.
Kedvenc lesz.
Össztömege 1330 g = 2123 kcal
Zsír: 115 g
Szénhidrát: 167 g
Fehérje: 119 g




Piskóta
4 tojás
15 g fruktóz
15 g nyírfacukor
75 g mandula (ledarálva)
45 g kilófaló lisztkeverék
3 g sütőpor (1/4 csomag)

Krém
500 g sovány tehéntúró
100 g 12%-os tejföl
Folyékony édesítő ízlés szerint
citromhéj, vanília
10 g nyírfacukor
360 g ananász
160 g alma meghámozva

Díszítéshez
35 g mandulaszelet

A piskóta elkészítése
Előmelegítjük a sütőt 180 fokra. A száraz hozzávalókat (mandula, liszt, sütőpor) elkeverjük. Az egész tojásokat a cukrokkal felverjük (kb 10 perc max fokozaton), és ha elérte a megfelelő állagot  hozzákeverjük a mandulás lisztet. Kapcsos tortaformába öntjük. Én 10 szeletes, azaz 18 cm átmérőjű formába öntöttem. 180 fokon 30-35 percig alsó-felső sütési módon.
Kihülés után 3 részre vágtam.

A krém elkészítése
Az ananászból 200 g-ot aprítógépben lepürésítettem, de előtte egy sütiszaggatóval pár mintát kivágtam a díszítéshez. Az almákat és a maradék ananászt, kis cikkekre vágtam. Az ananászpüré felét elkevertem a túróval és a tejföllel, valamint az édesítővel, nyírfacukorral, citromhéj, vanília is mehet ízlés szerint..

Az ananászpüré másik felével megkentem vékonyan a tortalapokat. Nem kell sok, mert eláztathatja a piskótát.  ( többit tegyünk inkább a túróba)
 Én a formában dolgoztam, tehát az alsó lapot visszatettem, és így kentem meg, majd a túrós krém egy részét rákentem. rászórtam az alma cikekket és az ananászt. És így rétegeztem a következő piskótával is. Maradnia kell egy kevés krémnek a tetejére és az oldalára is.
Mielőtt kidíszítettem 1 órát pihent a formában.
Körbekentem a maradék krémmel, mandulával paníroztam az oldalát a tetejére ananászt tettem. Semmi extra, csak hétvégi sütinek indult, de nagyon finom:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése