2012. március 11., vasárnap

Hajrá egészséges életmód:)

Ismertető az oldalról:

Az oldalon olyan recepteket találsz, melyek cukor és fehér liszt mentesek, illetve az utóbbit csak csekély mennyiségben tartalmazzák.
A receptjeim minden esetben tartalmazzák a kalória és szénhidrátértéket, de ez az egész adagra vonatkozik, mert nem tudhatom ki hány szeletre fogja vágni. Értelemszerűen a teljes kalóriaösszeget elosztjuk ahány db sütink, vagy ahány szelet kenyerünk van.
Én a pontosság híve vagyok, így ahol csak lehet inkább gramm-ban számolom ki az energia -és szénhidrátmennyiséget.
Erre itt egy egyszerű példa: készítettünk palacsintát, mely lemérve 776 g. Ennek a kalóriaértéke 1518 kcal. nagyon egyszerűen megkaphatjuk a 10 dkg-ra vonatkozó adatot, csupán az 1518-at elosztjuk 7,76-tal. 195, 6 kcal eredményt kapunk. Hogyan kaptuk meg? Ha leosztod a 776 g-ot 7,76-tal már meg is kaptad a választ:)

Végezetül és egyben a legfontosabb kitérő. Szoó Judit könyveire és természetesen a saját tapasztalataimra építem az oldalt. így ha valahol azt látod hogy KILÓFALÓ LISZTKEVERÉK annak a receptjét nem fogod megtalálni az oldalon, és ezt nem is adhatom meg mert azzal kárt okoznék egy ember több éves munkájában.
Ennek a lisztkeveréknek a receptje egyébként megtalálható a Kilófaló Könyvekben, melyeket a http://hazisuti.lapunk.hu/ Könyvrendelés pontjában megrendelhettek. De ez most nem a reklám helye, csak segítségképpen írtam le.

Természetesen nem minden recept ebből készül. a legfőbb alapanyag a zabpehelyliszt, amely bármely élelmiszerüzletben beszerezhető.
Ha bármilyen kérdésed van ne félj feltenni, akár megjegyzésként /e-mailben. Szívesen segítek bárkinek:)

Szép napot, jó sütkérezést:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése