2011. május 27., péntek

Diós piskóta vaníliás fahéjas krémmel

Kalória: 2273 kcal Szénhidrát: 167 g
Hozzávalók a piskótához
4 db tojás (280)
1,5 dkg fruktóz (61 ; 15 g)
1,5 dkg nyírfacukor (36 ; 15 g
ezerédes folyékony édesítő ízlés szerint
7,5 dkg darált dió (478 ; 9 g)
9 dkg kilófaló lisztkeverék (347 ; 60 g)
1/2 cs. sütőpor (6 g)

Krém
1 cs.(40 g) vaníliás pudingpor (136 ; 34g)
3 dl tej (147 ; 16 g)
fahéj ízlés szerint
200g habtejszín (588 ; 6g)

Csokimáz
2,5 dkg 12%-os kakaópor (50 ; 2 g)
2 dkg margarin (126)
1 dkg nyírfacukor (24 ; 10g)
folyékony édesítőszer ízlés szerint
1 teáskanálnyi ecet

Elkészítés

A tojásokat nem választom szét, egyben felverem. Ha már valamennyire kemény hozzáadom a cukrokat, és amikor már teljesen jónak látom  hozzáadom a folyékony édesítőt, de még ilyenkor is megy a gép. Ezután laza mozdulatokkal hozzáadtam az előre elkevert száraz hozzávalókat (liszt, dió, sütőpor).
Előmelegített sütőben 175 fokon 20 percet sült. hagytam kihűlni és 3 részre vágtam. 1 vékonyabbra és 2 vastagabbra. Csak ügyesen:) Az én tepsim 18x24-es.

A pudingot elkészítettem a megszokott módon, mikor kihűlt botmixerrel átdolgoztam egy kevéske fahéj hozzáadásával. ezután hozzáadtam a felvert tejszínhabot és ezzel töltöttem meg a piskótát.

Véleményem szerint ez a piskóta egy kis lekvárral vagy akár magában is fogyasztható, mert úgy is nagyon finom. A csokimáz elhagyható:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése